Čisté hory budú v TANAPe v sobotu 24. septembra

20.09.2005 Poprad

Vysoké Tatry 20. septembra (TASR) - Tradičné čistenie tatranských dolín po skončení letnej turistickej sezóny bude v sobotu 24. septembra. Dnes o tom informo...
Vysoké Tatry 20. septembra (TASR) - Tradičné čistenie tatranských dolín po skončení letnej turistickej sezóny bude v sobotu 24. septembra. Dnes o tom informovali organizátori zo Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAPu).

Brigádnikov budú čakať na nástupných miestach pred vstupom do dolín. Poskytnú im vrecia na zber odpadkov, potrebné inštrukcie a v prípade potreby aj sprievod. Ten však treba dohodnúť vopred s pracovníkmi jednotlivých ochranných obvodov. Čisté hory sa konajú v TANAPe vždy v poslednú septembrovú sobotu. Vlani účastníkom počasie veľmi neprialo, napriek tomu pomôcť prírode prišlo asi 500 dobrovoľníkov. Nechýbali členovia turistických oddielov, školáci z Vysokých Tatier a ich podhoria, pridali sa aj náhodní turisti. V tomto roku sa Čisté hory uskutočnia už po 27. krát.
V Pieninskom národnom parku (PIENAPe) pripravujú podobné podujatie nazvané Čisté hory a potoky na prvú októbrovú sobotu v spolupráci s autokempingom v Červenom Kláštore.
 

Vyberte región

mark